Zalaegerszeg nyerte a Virágos Magyarországért Versenyt

Egy település vonzerejét nemcsak impozáns épületei, turisztikai attrakciói, gazdag programkínálata jelentik, hanem árnyas ligetei, illatozó virágai és kirándulásra csábító erdei is.

Zalaegerszeg belvárosában úton-útfélen „mini-oázisokra” bukkanhatunk: a szivárvány minden színével telített virágokra, bokrokra, díszkertekre és fákra. Akár elmélkedni, akár pihenni, akár gyönyörködni kívánunk, Zalaegerszeg és környéke tökéletes alkalmat nyújt.

A Virágos Magyarországért idei versenyében Zalaegerszeg az első díjat nyerte meg, amelyet Balaicz Zoltán polgármester október 21-én vett át a fővárosban  a Pesti Vigadóban. Az országos környezetszépítő verseny eredményéről sajtótájékoztató keretében számoltak be, erről további információkat IDE KATTINTVA olvashatnak.

 

A Virágos Magyarországért megmérettetésről:
A Magyar Turizmus Zrt. által koordinált Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyt idén immáron huszonkettedik alkalommal hirdette meg a verseny szervezőbizottsága. A verseny fontos összekötő kapocs Európával, mivel Magyarország alapító tagja a 12 európai országot átfogó Európai Virágosítási és Tájépítészeti Társaságnak, amely az Európai Virágos Városok és Falvak versenyét szervezi – számol be a Turizmus Online.
Zalaegerszeg a versenyen az 50 ezer fő feletti város kategóriájában győzedelmeskedett.