D’CLINIC Studios projekt-kiállítása

Sok szeretettel meghívunk 2015. augusztus 28-án 19 órára a D’CLINIC Studios (második) projekt-kiállítására, ahol Victoria Callinan(Írország), Lewis Colburn (USA) és Lidia Malynowskyj (Brazília) munkáit lehet megtekinteni és a művészek tárlatvezetése mellett megvitatni.
Kapunyitás: 19.00
A művészek 19.30-tól tárlatvezetést tartanak
Tolmácsol: Nadrai Róbert

És ez még nem minden! Augusztusban indult a LAPÁT(SHOVEL)-program, aminek a keretében két művész kidolgozott egy-egy konceptuális művészeti projektet. Azt, hogy melyikből legyen kiállítás, és melyikből művészkönyv/katalógus, az érdeklődők döntik el! A legtöbb szavazatot kapó projektet az év végén kiállítjuk Zalaegerszegen, ahol a művészkönyveket is bemutatjuk.

Szavazni online is lehet – www.dclinicstudios.com/shovel-vote  –  augusztus 28-án 19 óráig, illetve személyesen, de titkosan a kiállítás ideje alatt a műteremben.

Lapát résztvevők/projektek:

Fionn Duffy (Nagy-Britannia): A kíváncsi nyelv

Kaitlin Rees (USA/Vietnam): Egy végtelen szótár töredékei

 

A kiállítás csak 3 órán át, 22.00 óráig látogatható!

 

Bővebben a művészekről: 

VICTORIA CALLINAN (Írország)

Victoria feminista kollázsművészként definiálja önmagát. Leggyakrabban textilek és videók felhasználásával installál, de több performansz is fűződik a nevéhez. Munkáinak témája a női identitás, amit a kozmetikázott szépség esztétikáján és a női testkultúrán keresztül vizsgál.

LEWIS COLBURN (USA) szobrász. Főleg fával dolgozik. Az inspiációt a történelemből szerzi, és az érdekli, hogy hogyan teremtjük meg a történelmet, illetve, hogy ez a kreált kép hogyan változik.

LIDIA MALYNOWSKYJ (Brazília)

Lidia szobrászattal és installációval foglalkozik. A munkát általában agyag modellek készítésével és gipszöntéssel kezdi, ezek segítségével bontja ki a mondanivalót. A most készült alkotásai fehér színűek, mivel a tisztaság és az ártatlanság szobrászi megfogalmazásának lehetőségeivel kísérletezett.

FIONN DUFFY (UK) munkáiban a hangzásbéli és a vizuális ingereket ötvözi. Otthonosan mozog különféle művészeti ágakban a performansztól a fotón, az audiovizuális területeken át egészen a szobrászatig.

KAITLIN REES (USA/Vietnam) Ha Noi-ban élő költő és műfordító. Ebből eredően a szavakat használja médiumként, és a nyelvek közötti megértési zavarokat vizsgálja.