D’CLINIC Studios művészeinek első projekt-kiállítása

Sok szeretettel meghívjuk a D’CLINIC Studios művészeinek első projekt-kiállítására, ahol Carrie Fucile (USA) és Heidi Friesen (Kanada) Zalaegerszegen készült munkái kerülnek bemutatásra és vitára.
Kapunyitás: 20.00
A művészek 20.30-kor tárlatvezetést tartanak.
Tolmácsol: Mészáros Gábor

A két művésznő kiállítása 2015. július 31-én 20 órakor nyílik meg a Szolgáltatóház volt mosodájában (D’CLINIC Studios műterme – Zalaegerszeg, Rákóczi u. 2-4.), és csak 2 órán át, azaz aznap este 22 óráig látogatható.

Carrie Vándorlások (Migrations) című munkáját Keith Lowe Vad kontinens (Savage Continent) című könyve, illetve az európai és a magyar migrációs krízis ihlette.

Heidi a saját történeteit fonallal, szövettel, színnel és mintával mondja el. Ő elsősorban kutatási és inspiráció-szerzési céllal érkezett, és nagy hatással voltak rá a hetési népművészet színei, technikái és anyagai.

A művészek rövid életrajza:

Carrie Fucile amerikai művész, aki az emlékeket, nyelvet és a test metaforáit fedezi fel hangon, videón, istallációkon és performanszokon keresztül.
Munkáit számos helyszínen bemutatták az Egyesült Államokban és azon kívül is. Néhány közülük: (e)merge art fair, The Red Room, The Transmodern Festival, Vox Populi Gallery, School 33 Art Center, Current Gallery,The Governors Island Art Fair, ArtNow Miami, The International Streaming Festival és The Director’s Lounge. Első diplomáját a Dartmouth College-ban szerezte 1999-ben. Képzőművészeti mesterdiplomáját a Brooklyn College-ban (a New York Városi Egyetemen) 2006-ban szerezte. Baltimore-ban, Maryland államban él és dolgozik és a Townson Egyetemen tanít.

Heidi Friesen textilművész, jelenleg az Alberta Colllege of Art and Design-on (Albertai Művészeti és Design Főiskolán) tanul Calgary-ban, Kanadában. A vizuális és előadóművészet széles skálájával kísérletezik. Mielőtt megtalálta helyét a textilművészetben professzionális fotósként és grafikai tervezőként dolgozott. Kedveli a művészet, kézművesség és design különböző formáinak pragmatikus és díszítő egyesítését erős, konceptuális alapon.